Daniëlle's Gebarenles

Al enkele jaren verzorg ik cursussen Nederlands met Gebaren voor mensen die altijd al gebaren hebben willen leren kennen, slechthorenden, doven, hun familieleden en/of vrienden. Daarnaast geef ik ook cursussen aan ouders van kinderen met een spaaltaalachterstand, slechthorendheid, syndroom van down. 


Daarnaast geen ik ook workshop op bijvoorbeeld bedrijven waar iemand die doof of slechthorend is werkt. 

Nederlands met Gebaren

Nederlands met Gebaren (NmG) is geen zelfstandige taal, zoals Nederlands Gebarentaal. Bij Nederlands met Gebaren houden we de grammatica van het Nederlands aan en ondersteunen deze met gebaren van het Nederlands Gebarentaal. Deze communicatievorm wordt vooral gebruikt door mensen die op latere leeftijd doof of slechthorend zijn geworden, maar ook steeds meer door mensen met andere communicatie uitdagingen.

CURSUSSEN Nederlands met Gebaren

Alle cursus hieronder zijn ontwikkeld door het Nederlands Gebarencentrum 

NmG AB 1

12 bijeenkomsten a 2u


Je maakt kennis met NmG. Op basisniveau leer je communiceren over de dagelijkse dingen. Tijdens de cursus leer je ongeveer 500 gebaren. De gebaren worden met leuke praktische oefeningen aangeleerd en cursisten krijgen huiswerk mee om thuis verder te oefenen. 

NmG AB 2

14 bijeenkomsten a 2 uur


Deze cursus is een vervolg op NmG AB1. We breiden hierin de gebarenschat nog meer uit en er komen nog meer thema's aan bod. Tijdens deze cursus worden er weer ongeveer 500 gebaren aangelerd, maar ook andere onderdelen van Gebarentaal komen aan bod. 

De gebaren worden met leuke praktische oefeningen aangeleerd en de cursisten krijgen huiswerk mee om thuis te oefenen. 

NmG AB3

14 bijeenkomsten a 2 uur


Deze cursus is een vervolg op NmG AB2. In deze lessen komen er weer nieuwe gebaren aan bod, maar blijven we de oude gebaren ook herhalen. Ook gaan we verder aan de slag met verschillende elementen van Nederlands Gebarentaal. De gebaren worden met leuke praktische oefeningen aangeleerd en de cursisten krijgen huiswerk mee om thuis te oefenen. 

Workshops

Ook voor een kortere workshop kunt u bij mij terecht! 


Meer informatie volgt nog! Neemt u contact op als u meer informatie wilt.